2012-09-17 17:23:19• hírek • Póti Orsolya

Ünnepi szentmisével kezdődött az új tanév

Tanévnyitó szentmisén vettek részt hétfő délelőtt a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai és tanárai, illetve a szülők, hozzátartozók és meghívottak. Idén 667 diák kezdi a tanévet ebben az iskolában.

A hagyományokhoz híven a Székesegyházban került sor a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont tanévnyitó ünnepségére. Az ünnepi szentmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálta.

A szentmise keretében szentbeszédet mondott Miklós Claudiu SJ., az iskola spirituálisa, aki tavaly kezdte meg tevékenységét a szatmári egyházmegyében. A jezsuita "spiri atya" bátorító hangon szólt a diákokhoz, amikor azt mondta, soha ne bátortalanodjatok el, ne álljatok meg a kudarcok előtt, és merjetek olyan irányba nézni, ahová senki más nem néz.

„Most, ahogy itt nézlek benneteket, sok tehetséget és közös összefogást látok. A legfontosabb kötelességetek az, hogy tudjátok mindenben Istent szolgálni és szeretni. Szeretni annyit jelent, mint igazán érdeklődni valaki iránt, tisztelni úgy, amilyen és hinni abban, hogy képes növekedni." - magyarázta a spirituális.

Az ifjúsági énekek és az áldozás után Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök köszöntötte a diákokat és a tanárokat az új tanévben. „Ezek a fiatalok legyenek számotokra a szemetek fénye. Neveljétek és szigorúan szeressétek őket" - tanácsolta a püspök atya a szülőknek és tanároknak.

Maskulik Dávid diák szavalata után az iskola vezetője, Ádámkó István intézett néhány szót a diákokhoz, tanártársaihoz és a szülőkhöz, majd elmondta: a tanévet idén 667 diák - 201 óvodás és 466 iskolás - kezdi az iskolaközpontban, közel ötven fős munkaközösséggel.

Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes Kalkuttai Szent Teréz szavaival buzdította a diákokat az új tanév feladataira, kihívásaira, az ünnepség végén pedig átvonultak a diákok az iskolába.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: